Collega in de spotlight.

Collega in de spotlight

Lars is sinds 2020 werkzaam bij De Bruyn Metaal, waar hij begon als schoonmaker. Gedurende zijn tijd heeft Lars zich naast zijn opleiding tot Constructiebankwerker geleidelijk ontwikkeld. Hij heeft verschillende taken uitgevoerd, variërend van lassen tot het bedienen van de kantbank en het uitladen van materiaal.

‘’Sinds december ben ik verantwoordelijk voor het produceren van de lasmallen voor onze lasrobots. Deze lasmallen zijn van groot belang, want zonder lasmallen kunnen de producten niet op de lasrobot gelast worden.

Vanuit een pallet ontvang ik alle losse onderdelen, die als een puzzel in elkaar vallen. Vervolgens krijg ik van mijn collega een tekening op de computer in het programma ‘inventor’. Via deze tekening kan ik alle afmetingen zien en de klemmen op maat instellen. Daarna ga ik aan de slag met opspannen, hechten en uiteindelijk alles aan elkaar lassen. Voor de laatste controle vraag ik mijn collega Jelle om een kritische blik te werpen op het geheel.’’