Eindbewerking

Buiten assemblage en halffabricaten, houden we ons ook bezig met het eindproduct. Voor eindbewerkingen van onze halffabricaten, zoals het natlakken en stralen, werken wij samen met gespecialiseerde partners. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd en ontzorgen we onze klant volledig naar wens. Bij ons word je namelijk altijd geholpen. Het woord ‘nee’ kennen we niet.

Het in elkaar zetten van het product is vaak nog niet genoeg. Het eindproduct kan namelijk buiten komen te staan in alle soorten jaargetijden of het uiterlijk moet voorzien worden van een bepaalde kleur. Samen met onze klant kijken we dan naar de mogelijkheden, waarbij we een toevoeging doen op het gebied van een technisch advies. Onderstaand lees je meer over de eindbewerkingen.

 

  • Stralen

We kunnen het product laten stralen, zodat de ondergrond geschikt is voor een lakproces. Dit kan ook een toevoeging zijn voor het verwijderen van verontreiniging voor het lasproces. Een ander soort stralen is ‘glasparelstralen’. Dit is een eindbewerking voor RVS of Aluminium om een mooi en gelijkmatig oppervlak te creëren.

 

  • Poeder coaten

Verder kunnen we het product laten ‘poeder coaten’. Door het aanbrengen van één of meerdere laklagen ontstaat er een gekleurd uiterlijk naar wens. Een pistool verstuift een negatief geladen poeder op het product. Hierdoor blijft het poeder plakken, waarna het in de oven gesmolten wordt. Het biedt het product een duurzame bescherming tegen corrosie en maakt het product bestendig tegen alle jaargetijden.

 

  • Natlakken

Een andere eindbewerking is ‘natlakken’. Hierbij worden er één of meerder laklagen aangebracht op het product, zodat het wordt voorzien van het gewenste uiterlijk. De eindbewerking lijkt veel op het poeder coaten, maar verschillen in de manier van aanbrengen en verwerken. Zo is natlakken een geschiktere eindbewerking voor visuele producten.

 

  • Verzinken

Ook verzinken is een eindbewerking. Tijdens dit proces wordt het product door een oppervlaktebehandeling voorzien van een laag zink. De zinklaag beschermt het product tegen aantasting van het materiaal, zoals corrosie. We kunnen onze klant elektrolytisch verzinken en thermisch verzinken aanbieden. De verschillen zitten hierbij in het uiterlijk, soort materiaal en hoogte van temperatuur tijdens het verzinken.

 

  • Vernikkelen

Tijdens de eindbewerking ‘vernikkelen’ wordt het product voorzien van een laagje nikkel. Dit vormt een beschermlaag die het product beschermt tegen roest en andere corrosie. Het product kan chemisch en elektrolytisch worden vernikkeld. Onderscheid wordt hierin gemaakt door de manier van aanbrengen en verwerken. Anders dan een chemisch vernikkelen, is bij elektrolytisch vernikkelen een toevoeging van stroom essentieel.

 

  • Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metaal te voorzien van een oxide laag. Deze laag beschermt het materiaal tegen de buitenlucht en daarmee ook tegen corrosie. Anodiseren kan worden gebruik als elektrische isolatielaag, als hechtlaag voor het lakken, maar ook ter verfraaiing van het uiterlijk.

 

  • Beitsen

Ook beitsen is een veelvoorkomende eindbewerking. Hierbij worden de verontreinigingen van een bewerking, zoals lassen, weg gebeitst waardoor er een mooier geheel ontstaat.

 

  • Passiveren

Dit is een eindbewerking, waarbij het oppervlak wordt voorzien van een passieve deklaag. Door de behandeling krijgt het onderliggende product zijn corrosiebescherming terug. Passiveren wordt ook wel gezien als bewerkingstechniek en sluit grotendeels aan op beitsen.

 

 

Mentaliteit die je zoekt
Steeds meer van onze klanten willen alle verantwoording op één plek en dat begrijpen wij maar al te goed. We denken graag mee met de wens van onze klant en verzorgen daarom ook de eindbewerkingen. In overleg kunnen alle eindbewerkingen aangeboden worden. Kortom, alles is mogelijk!

 

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

 

Meer diensten