Kwaliteit

Kwaliteit; een woord wat bij ons samen met de klant op nummer één staat. Een goede kwaliteit is de basis van ons bedrijf, maar is nergens zonder goed vakmanschap. We zijn trots op onze vakmensen die iedere keer opnieuw de beste kwaliteit realiseren en dat mag gezegd worden!

Onze kwaliteit wordt op verschillende manieren gewaarborgd. Zo worden onze producten gemeten en onderzocht, maar ook kunnen er verschillende proeven worden uitgevoerd. Buiten deze manieren beschikken we over verschillende certificaten, zoals een ISO 3834-2 certificering.

 

 

  • Meetkamer

Bij De Bruyn Metaal vinden we het gezegde ‘meten is weten’ maar al te belangrijk. We hebben daarom een meetkamer, waar onze producten worden gecontroleerd op afmetingen. De producten worden door onze meettechnicus, met behulp van gekalibreerde meetinstrumenten gemeten aan de hand van de specificaties op de tekening.

Door het controleren van de afmetingen kan de kwaliteit worden gewaarborgd. De eerste oplages worden altijd gemeten, zodat we weten dat het proces en eventuele lasmallen goed zijn. Ook voeren we ingangscontroles uit van toeleveranciers, zodat de onderdelen zonder problemen gebruikt kunnen worden in het productieproces.

 

 

  • PPAP

JLG is één van onze grootste partners. Zij hebben hun eigen kwaliteitswaarborgingssysteem ontwikkeld genaamd ‘PPAP’. We schakelen graag mee met onze klant en kunnen daarom een product ontwikkelen conform deze richtlijnen. JLG heeft verschillende eisen opgesteld, zoals het toevoegen van certificaten, het controleren van de lasnaden volgens de vereisten en het nummeren van de producten. We zijn trots op ons partnerschap en trots op onze vakmensen die mee schakelen in deze nieuwe kwaliteitseis.

 

 

  • Onderzoeken

Op verzoek van onze klant worden er ook verschillende onderzoeken uitgevoerd. Onze partner MME Group biedt ons hier ondersteuning in. Ten eerste kan er een Radiografisch onderzoek worden uitgevoerd. Door het gebruik van röntgen- of gammastraling worden hierbij gebreken binnen het materiaal aangetoond. Ook een Magnetisch onderzoek is mogelijk. Dit onderzoek dient voor de kwaliteit van materialen en verbindingen. Tijdens het onderzoek komen alle gebreken naar voren, zelfs die zich onder het oppervlak bevinden.

Buiten de nieuwste onderzoeken, biedt een authentiek Visueel onderzoek zich ook nog steeds aan. Tijdens dit onderzoek wordt het product visueel geobserveerd met als doel eventuele gebreken te ontdekken. Het Penetrant onderzoek is ook één van de mogelijkheden. Dit onderzoek wordt gebruikt om gebreken te vinden die een open verbinding met het oppervlakte hebben, om zo een lekdichte constructie te creëren.

Tot slot kan er ook gekozen worden voor een Macroscopisch onderzoek. Dit is een visueel onderzoek wat wordt ingezet om het materiaaltype, de kwaliteit of korrelgrootte te bepalen. Er wordt gekeken naar structurele kenmerken en het product wordt beoordeeld op scheuring en poreusheid.

 

 

  • Proeven

Er zijn ook verschillende manieren om de sterkte van het materiaal te testen. Denk hierbij aan schiet en trekproeven die worden uitgevoerd ten behoeve van een keuring van het RDW. Hierbij wordt er gekeken of de lasnaden sterk genoeg zijn bij gebruik van het product. Verder kan er een kerfslagproef worden uitgevoerd, waardoor de gevoeligheid voor een eventuele breuk te voorspellen is.

Daarnaast kan er een buigproef worden uitgevoerd. De breukspanning wordt vastgesteld door de belasting te vergroten, zodat je precies weet hoe hoog de spanning kan worden opgebouwd bij gebruik van het product. Verder kan er een hardheidsmeting worden uitgevoerd, door een druklichaam met een vooraf bepaalde kracht in het product te drukken. De indringdiepte bepaalt vervolgens de hardheid van het werkstuk.

 

Mentaliteit die je zoekt
Kwaliteit kent geen grenzen. Het is een vanzelfsprekende eis, waaraan al onze producten voldoen. We schakelen mee met de wensen van onze klant in het perspectief van zekerheid van de kwaliteit. We gingen met Jack Daris, onze kwaliteitsmedewerker, hierover in gesprek. ‘’Aanpakken en doorpakken, maar wel altijd op basis van gezond boerenverstand ‘’. Dat is de mentaliteit die je binnen ons bedrijf vindt. Lees er meer over via ons nieuwsbericht!

 

 

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Meer diensten