In gesprek met Jan Brugmans.

Gezocht en gevonden
In gesprek met Jan Brugmans.
Productiemanager bij De Bruyn Metaal

 

Inmiddels al meer dan 30 jaar in dienst. Je zou daarom de conclusie kunnen trekken dat Jan bij de inboedel van De Bruyn Metaal hoort. Ondanks alle verandering en vernieuwing blijven sommige dingen gewoon zoals ze al waren; Jan is in zijn nopjes bij ‘De Bruyn’ en wij zijn meer dan in onze nopjes met Jan.

 

“De begeleiding van onze jongens bij hun dagelijkse werkzaamheden ligt bij mij. Ik zorg ervoor dat ze vooruit kunnen en daar waar nodig geef ik sturing. Als er problemen zijn in de productie of op logistiek gebied, dan los ik ze op. Voor veel personen ben ik het eerste aanspreekpunt, zowel intern als extern. Maar gelukkig, ben ik niet alleen. Samen met onze ‘voormannen’ sturen we de complete club aan. Want laat één ding duidelijk zijn; we zijn een familiebedrijf en werken ook als een familiebedrijf. Samen dus.”

 

De mentaliteit die je zoekt

“De flexibiliteit van ons bedrijf staat voor mij gelijk aan de mentaliteit die je zoekt. We regelen het voor onze klanten; links- of rechtsom. Daarnaast zie je onze mentaliteit ook terug in de kwaliteit die we leveren en de drive om kwaliteit bij De Bruyn Metaal naar een steeds hoger niveau te tillen. Ik zit hier al meer dan 30 jaar en nog steeds kan ik zeggen dat we iedere dag beter worden. Dat is een fijn gegeven. ‘We’ mag van mij betreft rood omcirkeld worden, want de nadruk ligt hier écht op samen. Iets dat Rob en Lenie (MT, red.) ook altijd uitstralen en uitdragen. Niemand kan het alleen, ook zij niet. We investeren ook veel in ‘beter worden’. Denk aan lean-management, het machinepark en natuurlijk ‘de skills’ van iedereen die hier werkt. Stilstand willen we niet en kennen we niet. We hebben met z’n allen keihard gewerkt om te komen waar we nu staan; begonnen in een schuur, klappen geïncasseerd, maar altijd weer direct opgekrabbeld. We hebben met inzet en onze mentaliteit echt naam gemaakt binnen de branche. Daar ben ik trots op.”

 

“Niemand kan het alleen. De nadruk ligt hier écht op samen.”