In gesprek met Maikel van de Rijt.

Gezocht en gevonden
In gesprek met Maikel van de Rijt.
Tekenaar / programmeur bij De Bruyn Metaal

 

Eerlijkheid siert de mens. Zo is het maar net. Voordat Maikel (46 jaar) goed en wel aan tafel zit, klapt hij al uit de school; ik ben pas in dienst sinds januari 2019, maar daarvoor heb ik al 19 jaar bij De Bruyn Metaal gewerkt. Oké, Maikel. We noteren het.

 

“Als Tekenaar / programmeur bij De Bruyn Metaal verzorg ik het tekenwerk van producten voor onze klanten. De klant levert een tekening aan en zet ik deze om naar een werktekening of een uitslag. Als het nodig is, voeg ik ook de maatvoering toe. Daarbij werk ik met Radan (één van ’s werelds leidende CAD/CAM-systemen voor de plaatwerkindustrie, red.). In Radan maak ik symbolen (de tegenhanger van DXF in AutoCAD, red.). Deze symbolen vormen een bestand dat onze lasers in kunnen lezen. Daarnaast verzorg ik ook het nesten”.

 

De mentaliteit die je zoekt

“We zijn een klein familiair bedrijf. Bij De Bruyn Metaal staat de klant echt voorop. Dat kan denk ik ook alleen maar omdat we niet te groot zijn en het familiaire karakter van het bedrijf door iedereen bewaakt wordt. Want iedereen voelt zich daar prettig bij. Overigens heeft kleinschalig en familiair niets te maken met onprofessioneel. Integendeel, we hebben echt flinke stappen gezet de afgelopen jaren.

 

Wat staat volgens jou symbool voor de mentaliteit die je zoekt? “We zijn een no-nonsens bedrijf. Iedereen is hier betrokken, denkt mee en gaat ervoor. Rob en Lenie (directie / eigenaren De Bruyn Metaal, red.) voorop. Dat is echt een stukje mentaliteit.”

 

“Voor mij ook een belangrijke reden om heel snel weer terug te keren. Ik heb wel gemerkt dat je deze kleinschalige, open en eerlijke cultuur niet overal terugziet.”