In gesprek met Rick Jamers.

Gezocht en gevonden
In gesprek met Rick Jamers.
Meewerkend voorman lasafdeling bij De Bruyn Metaal

 

Een goede voorbereiding op het gesprek? Of weet Rick gewoon heel eenvoudig en helder te verwoorden wat hij doet binnen De Bruyn Metaal. We gokken op een combinatie ‘van’. Want dat er een goed gebekte vakman aan tafel is geschoven, werd direct duidelijk.

 

“Ik verzorg de begeleiding van nieuw personeel en laat hen kennismaken met ons bedrijf. Dit betekent: uitleg geven, vragen beantwoorden en laten zien hoe wij vinden dat laswerkzaamheden uitgevoerd moeten worden of beter gezegd de kwaliteit die we nastreven. Daarnaast bewaak ik de planning op de lasafdeling en spring ik zo nu en dan bij in de productie.”

 

De mentaliteit die je zoekt

“We zijn een mooi bedrijf, het is oprecht fijn om hier te werken. Dat zit ‘m in de gemoedelijke sfeer, maar ook in het feit dat je hier echt stappen kunt maken. Als je vooruit wil, dan rollen ze hier de loper voor je uit. Persoonlijk vind ik de afwisseling ook erg prettig, geen dag is hetzelfde. Ik zeg wel eens dat de dynamiek van de diversiteit De Bruyn Metaal zo’n mooi bedrijf maakt. Want telkens weer nieuwe producten betekent in de praktijk ook veel (nieuwe) uitdagingen. De hoogste kwaliteit is daarbij altijd ons gezamenlijke doel. We maken hier alles alsof het voor onszelf is, want thuis wil je ook alleen het allerbeste. Waarom zouden we dat hier dan niet doen?”

 

Wat staat volgens jou symbool voor de mentaliteit die je zoekt? “Een directie die eigenlijk geen directie is. Ze staan niet boven ons, maar tussen ons. Als er iets is, dan kun je altijd bij ze terecht. Heb je tijd nodig om wat voor reden dan ook, dan krijg je die tijd. Je voelt je hier echt gewaardeerd, gehoord en begrepen.”

 

“Daarnaast zit kwaliteit echt in onze mentaliteit. Klein of het groot, eenvoudig of complex, wat we ook maken, alles wordt perfect afgewerkt.”

 

“Ons succes is absoluut geen hogere wiskunde. Wanneer iedereen hier zijn ding doet, komt alles perfect bij elkaar. Met tevreden klanten als resultaat.”