Lassen

Lassen is het verbinden van twee materialen tot één geheel. Door druk en/of warmte smelten de materialen samen onder invloed van hoge temperaturen. Tijdens dit proces smelt dus niet alleen het toegevoegde materiaal, maar ook het werkstuk. De materialen worden door onze vakmensen ingesloten op spantafels, hierdoor ontstaat er een tijdelijke mal. Deze tafels ondersteunen de nauwkeurigheid van de positionering en zorgen voor een optimale kwaliteit.

Wij voeren twee verschillende lastechnieken uit, namelijk MIG/MAG-lassen (500 ampère) en TIG-lassen (350 ampère). TIG-lassen wordt voornamelijk gebruikt bij dunnere materiaal soorten. Voor grootschalige productie is MIG/MAG lassen de goedkoopste techniek.

 

ISO 3834-2 certificaat

De Bruyn Metaal is een gecertificeerd lasbedrijf conform ISO 3834-2. Wat betreft het kwaliteitsborgingssysteem is dit de meest uitgebreide variant. Het ISO 3834-2 certificaat staat er onder andere voor dat bij veiligheid kritische en zwaarbelaste producten, specifieke lassers en controleurs worden aangewezen. Door de meest uitgebreide certificering garanderen we je van een optimale kwaliteit en een hoge nauwkeurigheid.

 

RVS bewerking

Op zoek naar RVS producten? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

RVS staat voor roestvast staal, ook wel bekend als roestvrij staal. Het wordt in specifieke gevallen gebruikt, omdat het goed bestand is tegen weersomstandigheden. Verder is het onderhoudsvrij en roest het niet. Dit komt door de corrosie werende eigenschap, die aantasting voorkomt. Om deze reden wordt RVS vaak gebruikt in de voedingsindustrie.

Wat het bij ons zo speciaal maakt? Dat is het volgende.
Binnen ons bedrijf hebben we een aparte RVS hal, waardoor een hoogwaardige kwaliteit vanzelfsprekend is. We beschikken over verschillende machines, zoals las- en schuurapparatuur, die alleen voor RVS gebruikt worden. Hierdoor komen de losgekomen deeltjes van andere soorten materiaal niet in aanraking met RVS.

RVS beschikt over een oxidehuid die is ontstaan door de aanraking met zuurstof. Dit proces wordt ook wel corrosie genoemd. De huid beschermt het onderliggende materiaal, waardoor roestvorming niet aan de orde is.

Een speciaal soort materiaal, waarbij we de bewerking volledig doordacht hebben!

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Meer Bewerkingen