Puntlassen

Puntlassen is één van de vele manieren van lassen, maar hoe verloopt dit bewerkingsproces bij ons? Puntlassen is een lasproces, waarbij twee koperen elektroden het product inklemmen en met een zeer grote elektrische stroom schok aan elkaar verbinden. Deze grote elektrische stroom schok kan worden opgevoerd tot circa 100 ampère. In werkelijkheid is er hierbij sprake van kortsluiting. Tijdens dit lasproces zijn er geen toevoegingen van andere materialen nodig.

Wij hanteren het puntlassen op dunne platen, denkende aan een dikte van circa 0.5 tot 6 mm. Door de weerstand in het materiaal wordt er warmte ontwikkeld en vloeien de materialen in elkaar. We maken gebruik van puntige elektroden, hierdoor is er minder vermogen (ampère) nodig om de platen aan elkaar te smelten.

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Meer Bewerkingen