Robotlassen

Robotlassen, de benaming zegt het al, het lassen met behulp van een robot. Tijdens dit bewerkingsproces wordt de lastoorts bewogen door een lasrobot. De lasrobot kan voorgeprogrammeerde werkzaamheden uitvoeren, waardoor de menselijke factor grotendeels wordt uitgeschakeld.

Draait het om repeterende orders, vele lasmeters, gecertificeerd of nauwkeurig laswerk? Dan is robotlassen de geschikte oplossing! Bij De Bruyn Metaal maken wij zelf de lasmallen, deze leveren een bijdrage aan het vereenvoudigen van het bewerkingsproces en je bent hierdoor zeker van een identieke productie. Hierbij hebben we ervoor gekozen om het lasproces in uitvoering te brengen op een aparte gespecialiseerde afdeling, voorzien van de juiste afzuiging en hijsmiddelen.

We beschikken over verschillende lasrobots, waarvan er één op een track staat van 10 meter. Deze track dient voor het verplaatsen naar de verschillende laspunten binnen het werkstuk.

We voeren twee verschillende lastechnieken uit, namelijk MIG/MAG-lassen (500 ampère) en TIG-lassen (350 ampère). TIG-lassen is voornamelijk gericht op het lassen van rvs. Voor grootschalige productie is MIG/MAG lassen de goedkoopste techniek.

ISO 3834-2 certificaat

De Bruyn Metaal is een gecertificeerd lasbedrijf conform ISO 3834-2. Wat betreft het kwaliteitsborgingssysteem is dit de meest uitgebreide variant. Het ISO 3834-2 certificaat staat er onder andere voor dat bij veiligheid kritische en zwaarbelaste producten, specifieke lassers en controleurs worden aangewezen. Door de meest uitgebreide certificering garanderen we je van een optimale kwaliteit en een hoge nauwkeurigheid.

Kortom, robotlassen bij De Bruyn Metaal kent een hoge lassnelheid en een grote precisie. Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Meer Bewerkingen