Walsen

Walsen is een omvormingstechniek die ervoor zorgt dat materialen worden gebogen. Hierbij moet je denken aan plaatmateriaal dat door de rotatie van vier assen wordt vervormd en dus gebogen. De walsrollen oefenen druk uit op het materiaal waardoor de plaat buigt. De druk wordt tijdens het proces meerdere malen afgegeven, zodat het gewenste eindresultaat gerealiseerd wordt.

Wij kunnen je voorzien van producten die zowel door de drie- als vierrolwalsmachine zijn gewalst. Bij het gebruik van de drierolswalsmachine, walsen wij conventioneel, ook wel handmatig. Dit gebruiken we vooral bij enkelstuks. Voor seriematige productie wordt de vierrolswalsmachine gebruikt. De vierrolswalsmachine is CNC gestuurd, ook wel Computer Numerical Control. Deze benaming betreft de computergestuurde regeling van de wals. Tijdens dit bewerkingsproces richten wij ons op producten met een breedte tot 1500 mm en een dikte tot 3 mm.

Kortom, walsen bij De Bruyn Metaal kent een hoogwaardige kwaliteit met daarbij een grote precisie. Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

 

Meer Bewerkingen