B-Style Mobility Solutions

Onze klant B-Style ontwikkelen en produceren ombouwkits zodat voertuigen toegankelijk worden voor mensen met een beperkte mobiliteit. Wereldwijd kiezen voertuigombouwers voor conversiekits van B-Style voor het vervaardigen van rolstoelauto’s, -bussen en stadsbussen. Deze aangepaste auto’s worden ingezet als taxi, buurtbus, speciaal- en privé vervoer. Dit alles met goedkeuring van fabrikanten zoals Mercedes-Benz, Volkswagen of Stellantis.
Een organisatie die mensen helpt, helpen wij als De Bruyn Metaal natuurlijk ook graag.

Over B-style

In 1973 is de rolstoelauto uitgevonden door de grondlegger van B-Style, Ad Smulders. Zijn oorspronkelijke werkzaamheden waren het klaarmaken van race- en rallyauto’s, waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan met hydraulische kniel- en achterasconstructies. Toen een vriend van hem in een rolstoel belandde, heeft hij deze kennis ingezet om een rolstoelauto te bouwen. Dit werd een succes en Smulders Systems was geboren. In het jaar 2000 is er gekozen voor een internationale bedrijfsnaam B-Style.

Bus-zitting

Onze klant is gespecialiseerd in het ombouwen van busjes en bestelwagens ten behoeve van personen- en mindervalide vervoer. Een bus zitting dient als stoel in een vervoersmiddel, om mindervalide van A naar B te brengen.

Samen met de klant hebben we de maakbaarheid vereenvoudigd, waardoor er een nieuwe kostenefficiënte variant van de bus-zitting ontstond. Met deze nieuwe variant gaat onze klant schiet en trekproeven uitvoeren. Deze kwaliteitstest is van belang voor de keuring van het RDW.

Low floor

Een ‘low floor’, ook wel een oprijplaat, dient als ombouwkit voor een Volkswagen Caddy. Via de oprijplaat wordt de mindervalide gemakkelijk in de Volkswagen Caddy gereden. Hierdoor verloopt het vervoer probleemloos. Onze klant maakte de tekeningen en het 3D model en wij deden een toevoeging van onze bevindingen en opmerkingen. Hierdoor ontstond het gewenste resultaat, voorzien van de juiste technische bewerkingen.

 

LEES MEER

Kwaliteitseis van de bus-zitting

De producten die bij ons geproduceerd worden moeten altijd voldoen aan de hoogst haalbare kwaliteit. Soms komt er vanuit de klant ook een bepaalde kwaliteitseis, zoals bij de ‘Bus-Zitting’ van B-Style Mobility Solutions. Alle ‘vitale’ onderdelen van een voertuig moeten namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen om zo de strenge Europese veiligheidseisen te waarborgen.

LEES MEER

Klant review

B-Style: “In De Bruyn Metaal hebben wij een leverancier gevonden die actief met ons meedenkt bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe oplossingen. Door haar uitgebreide expertise in metaal en de bewerkingen hiervan zijn wij in staat om producten te ontwikkelen welke aan de hoogste Europese eisen voldoen.

LEES MEER

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Al onze bewerkingen


Meer projecten