JLG Industries

Onze klant JLG Industries is een Amerikaanse ontwerper, fabrikant en verkoper van diverse hoogwerkers en schaarliften. Maar JLG gaat verder dan dat. “Wij zijn een partner in het succes van onze klanten en streven ernaar om wereldwijd de prestaties mogelijk te maken, de productiviteit te verhogen, de uptime te garanderen en de vooruitgang te ondersteunen” aldus JLG.
De afgelopen jaren is JLG gegroeid naar een partner, geen klant maar een goede relatie. Bovendien spelen ze een grote rol binnen De Bruyn Metaal en daar vertellen we je in dit project graag meer over.

Over JLG

JLG Industries is een Amerikaanse ontwerper, fabrikant en verkoper van diverse hoogwerkers en schaarliften. Sinds 1969 staan zij bekend om hun brede assortiment en hoogwaardige machines die gebruikt worden in verschillende sectoren. Als ’s werelds toonaangevende ontwerper en fabrikant van toegangsapparatuur zijn de producten en het personeel van JLG over de hele wereld te vinden. Wij als De Bruyn Metaal natuurlijk trots om hier aan bijdragen aan te kunnen leveren.

Totstandkoming van onze samenwerking

De samenwerking met JLG startte bij JLG Maasmechelen ruim 20 jaar geleden. Op basis van vertrouwen en kennis breidde dit partnerschap zich uit naar JLG Frankrijk, Italië en Roemenië. Inmiddels zijn wij zelfs ‘preferred supplier’ en leveren we circa 500 verschillende producten rechtstreeks aan de productielijn dankzij een specifiek kwaliteitswaarborgingssysteem. We zijn trots op onze samenwerking en blij met de stijgende lijn die we zien binnen de productie.

Direct leveren aan de productielijn

JLG is door de jaren heen uitgegroeid tot vijf productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en vijf wereldwijd, waaronder één in Frankrijk.
Vandaag de dag levert De Bruyn Metaal circa 500 producten direct aan de productielijn van JLG Frankrijk. Om dit te kunnen doen voeren onze kwaliteitscontroleurs – Jack en Patrick- een uitgebreide PPAP-controle uit.

LEES MEER

PPAP kwaliteitscontrole

Het direct leveren aan de productielijn behoort tot één van de mogelijkheden, vanwege de toepassing van PPAP. Dit is een ontwikkeld kwaliteitswaarborgingssysteem van JLG en staat voor Production Part Approval Process, ook wel het goedkeuringsproces van productieonderdelen. We schakelen graag mee met onze partners en kunnen daarom een product ontwikkelen conform deze richtlijnen.

LEES MEER

DSP-M - Drivable Stock Picker

De DSP-M, ook wel Driveable stock picker, is een soort heftruck die regelmatig gebruikt wordt in distributiecentrums en magazijnen. Deze magazijntruck kan vanuit het mandje bestuurd worden, waardoor hij zich gemakkelijk verplaatst door de gangen van het magazijn. Door het in hoogte verstelbare platform is hij ideaal voor het efficiënt ophalen en verplaatsen van goederen. Ook hier produceren wij diverse onderdelen voor, waaronder het oranje mandje.

Toucan 32E - mast boom lift

Voor onze klant JLG produceren wij dagelijks diverse onderdelen voor verschillende eindproducten, waaronder de TOECAN 32E mast boom lift. Het cijfer 32 in de naam van dit product verwijst naar de maximale werkhoogte van de lift. In dit geval zou dat dus 32 foot zijn, wat overeenkomt met ongeveer 11 meter hoog. Deze hoogwerker is ontworpen als hulpmiddel tijdens onder anderen het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en installaties op hoogte.
Voor deze TOECAN 32E maken wij diverse onderdelen voor de arm van de hoogwerker maar ook mogen wij produceren.

Jaarlijks bezoek aan JLG Frankrijk

Steeds vaker worden allerlei processen gedigitaliseerd of geautomatiseerd. Hierdoor is het mogelijk om zonder al te veel moeite samen te werken met een klant uit Frankrijk. Toch hechten wij nog wel een beetje aan de ‘ouderwetse manier’ van communiceren gehecht. Daarom brengen wij jaarlijks een bezoek aan JLG in Frankrijk.

LEES MEER

Supplier chain Acadamy in 2019

In 2019 werd De Bruyn Metaal uitgenodigd door JLG om deel te nemen aan de Supplier Chain Academy, welke staat voor een driedelige strategie voor leveranciersontwikkeling. De leveringsbasis van onze geproduceerde producten moet aansluiten bij een continue verbeteringssysteem. Daarbij hoort het verminderen van verspilling, het inspelen op veranderingen en productie-eisen en het herstel van leveringsonderbrekingen.

LEES MEER

JLG op onze open dag in 2020

In 2020 was het moment daar; Onze open dag en tegelijkertijd een feestje ter ere van ons 30 – jarig bestaan. Tijdens deze open dag kregen alle bezoekers een kijkje in ons bedrijf. Van bedrijfsbureau tot productie en van assemblage tot aan transport, alles kwam aan bod tijdens de uitgebreide rondleiding. Ook een aantal van onze klanten waren aanwezig.

LEES MEER

Langdurig partnerschap

Bij De Bruyn Metaal hebben we aandacht voor onze langtermijnrelaties. Want langdurig partnerschap met klanten vormt het fundament van ons bedrijf. Eén van onze lange termijnrelaties is JLG. Sinds 2002 spelen zij namelijk al een belangrijke rol binnen De Bruyn Metaal. Onze samenwerking startten bij JLG Maasmechelen en groeide op basis van vertrouwen en kennis door naar JLG Frankrijk en Roemenië.

LEES MEER

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Al onze bewerkingen


Meer projecten