Marsman Caravans

Marsman Caravans is de grootste caravan dealer van midden Nederland met een ruim assortiment aan caravans. Niet alleen verkoop, maar ook voor de verhuur. Net zoals De Bruyn Metaal zijn zij een echt familiebedrijf. Onlangs zijn er verschillende verbouwingsplannen gerealiseerd, waaronder een compleet nieuwe showroom met twee verdiepingen. Voor deze klant mochten wij de trap produceren om op de nieuwe tweede verdieping te komen. Hoe dat proces is gegaan? Dat vertellen we je graag!

Over Marsman

Marsman Caravans heeft vandaag de dag al meer dan 25 jaar ervaring, dat van vader op zoons is doorgegeven. De afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf een flinke stap gemaakt; De werkplaats is enorm uitgebreid, het team is gegroeid, het buitenterrein is aangepakt en de showroom is compleet vernieuwd. Daarnaast werkt het team van Marsman dagelijks met veel plezier en passie in het bedrijf. Wat zorgt voor een hoop tevreden kampeerders.

Totstandkoming samenwerking

De kampeerhobby van onze eigen Rob de Bruyn bracht hem bij Marsman Caravans in Mijdrecht. De mentaliteit van Rob bracht Marsman Caravans bij De Bruyn Metaal. Door de tweede verdieping die werd toegevoegd aan de showroom, was een stevige trap uiteraard noodzakelijk. De klant kwam met een idee en vervolgens met een schets. Vanuit dit startpunt is onze technisch tekenaar aan de slag gegaan.

Het productieproces

De aangeleverde schets heeft onze technisch tekenaar met behulp van het programma “AutoCAD” omgezet in een technische tekening. Vervolgens is er met behulp van het programma “Radan” de tekening omgezet in machinetaal zodat de productie van start kan.
Allereerst wordt het plaatmateriaal in de gewenste vormen gesneden en vervolgens in de juiste radius gekant bij één van onze kantbanken.

LEES MEER

Transport

Naast de productie hebben wij ook het transport naar Mijdrecht verzorgd. Vanwege de grootte van de trap zijn alle onderdelen met onze vrachtwagen naar de klant getransporteerd. Tijdens deze rit zijn een aantal van onze vakmensen meegegaan zodat de trap op locatie in elkaar gezet kon worden.

Montage op locatie

Eenmaal aangekomen op locatie, werden er nog enkele montage werkzaamheden uitgevoerd. Alle verschillende delen zijn door onze stapellaar op hoogte gebracht, waarna deze aan de spanten zijn gelast. Omdat de trap ook RVS-onderdelen bevat is er gekozen voor tig-lassen. De verschillende delen van de reling zijn ook ter plekke aan elkaar gelast.

BBL leerling aan het woord

Bij De Bruyn Metaal vinden we het belangrijk om te investeren in de werknemers van morgen. Zij zijn immers de toekomst van ons Brabants familiebedrijf. Tijdens het productieproces van deze trap hebben onze BBL’ers daarom meegeholpen. We vroegen een van onze BBL leerlingen (allround plaatbewerker) daarom hoe hij dit heeft ervaren.

LEES MEER

Klantreview

Marsman: “Barry Marsman (mede-eigenaar) kwam in gesprek met Rob de Bruyn omdat hij een caravan zocht. Tijdens dit gesprek kwam algauw naar boven dat De Bruyn Metaal prachtige trappen kon maken. Onze verbouwing was toen al in volle gang, maar de trap was nog niet geregeld. Ik wist echter wel precies wat we voor ogen hadden en dat wist De Bruyn Metaal perfect om te zitten in een ontwerp…

LEES MEER

Ben je benieuwd wat De Bruyn Metaal voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op met ons bedrijfsbureau. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mogelijkheden tegen een ijzersterke prijs, want bij De Bruyn Metaal vind je de mentaliteit die je zoekt!

Al onze bewerkingen


Meer projecten