Technisch tekenaar Maikel

Het productieproces begint bij de lasersnijder, maar wat gebeurd hiervoor eigenlijk. Maikel die al 25 jaar als technisch tekenaar bij De Bruyn Metaal werkt vertelt je hier graag meer over.

‘’’Sommige klanten komen met een idee of een schets. Het ontwerp hiervan wordt door mij gemaakt. Na goedkeuring wordt de detail tekening omgezet in een technische tekening. Dit met behulp van het programma ‘’Inventor”.

Van andere klanten krijg ik een step-file. Is het een nieuwe onderdeel, bekijk ik de step en zorg ik dat de uitslag de juiste breedte en lengte heeft. Van daaruit maak ik een sym, een bestandsvorm dat het onderdeel identificeert en wordt gebruikt in ons productieproces.

Met deze syms wordt er een nestplan gemaakt en doorgestuurd naar de lasersnijder, en het productieproces kan beginnen.’’