Ward naar World Skills 2024

Onze Collega Ward werkt vier dagen bij De Bruyn Metaal in de fabriek, maar gaat daarlangs een dag in de week naar school om zijn opleiding tot plaatwerker niveau 3 te behalen. Zijn docenten op school merkte zijn talent op waardoor hij genomineerd werd voor de world skills 2024. Afgelopen 18 januari was het zover – de  dag waar de kwalificatie rondes in Emmen werden gehouden.

Met 17 deelnemers in de tig-las categorie werd het een spannende wedstrijd. Ward maakte 2 producten, zowel van RVS als Aluminium. Hij gebruikte hiervoor de migatronic IP 200, een lasapparaat die ter beschikking werd gesteld door VLH in Hapert.

‘’In de ochtend kregen de deelnemers een introductie voordat ze zich terugtrokken in de afgeschermde werkplekken, waar telefoons werden ingeleverd en de focus volledig op het vakmanschap lag. Het was een leuke dag, met weer een ervaring rijker.’’

Op vrijdagavond ontving Ward het geweldige nieuws dat hij naar het Nederlands kampioenschap tig- lassen gaat, een prestatie waar De Bruyn Metaal enorm trots op is. Nu kijken we uit naar het Nederlands kampioenschap in Hengelo eind maart en wensen Ward veel succes.